In prezent exista foarte multe tipuri de momeli artificiale si naturale si acest fel putem alege ce este mai potrivit pentru CAPTURA CEA MARE.
Azi multe momeli naturale sunt uitate locul lor fiind luat de catre cele artificiale,dar si asa nu le putem ignora dintre acestea o sa numesc o momeala care mai este folosita doar de cativa batrani.
CARTOFUL,nu multa lume stie despre aceasta momeala care este amintita in vechile carti de pescuit,in ele reamintindu-se ca se faceau capturi impresionante de crap cu aceasta momeala.
Acesta se putea folosi fie crud fie fiert dar se specifica ca totusi cel fiert are o aroma aparte care atrage pestele..nefiind inndicat pentru cei fara experienta deoarece aceasta momeala se pierde foarte repede.
PORUMBUL este iarasi o momeala folosita inca de demult deoarece este accesibila tuturor,ea folosindu-se si in prezent
Alte momeli naturale ar mai fi:viermele,rama,mamaliga pregatita cu sofran,painea..etc
Cele artificiale nu are rost sa le amintim doarece sunt foarte multe si in fiecare an se apar noi momeli de diferite forme si diferite materiale!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu