marți, 2 aprilie 2013

ciorba de peste traditionala

Pentru un pescar profesionist este important sa stie sa-si gateasca pestele,iar una dintre cele mai raspandite mancaruri este ciorba de peste foarte buna pentru diminetile reci.
Pentru asta avem nevoie de:cartofi,ceapa,ardei gras si iute,rosii dar partea importanta este pestele si anume sa folosim mai multe feluri(crap,somn,stiuca,biban,caras,platica).
Se pun legumele cu apa la fiert..in afara de rosii,legumele trebuie sa fie o treime din volumul de apa.
Se lasa la fiert pana se fierb cartofii,se pune sarea si se gusta..zeama trebuie sa fie mai sarata pentru ca pestele o sa traga din ea se pune si pestele si nu se mai amesteca..in 15-20 min ar trebui sa fie gata,cu 5 min inainte sa fie gata se pun si rosiile.Ciorba trebuie acrita doar cu otet.cand este gata se ia de pe foc se arunca leustean tocat si se lasa acoperita 10 min.Sper ca v-am dat o idee de ciorba sanatoasa si gustoasa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu